Massagolv gör att industrigolvet håller på lång sikt

Massagolv är ett samlingsnamn för golv skapade med akryl, epoxi, polyuretan eller cementmassa. Det är förutsättningarna och kraven för verksamheten som avgör vilken av dessa metoder som passar bäst att använda. Skall det vara funktionsdugligt som industrigolv kräver det ett slitstarkt material för att klara av de påfrestningar de kommer utsättas för. Det skall stå emot palldragare, truckar och hårda smällar. Epoxibeläggning är av egen erfarenhet vanligast eftersom den är mer flexibel i både färg och funktion jämfört med andra härdplaster. Det möjliggör en skräddarsydd lösning för ens verksamhet beroende på vilken funktion som önskas.

Många valmöjligheter med massagolv

För att få så bra hållbarhet som möjligt krävs ett bra förarbete, det har jag fått lära mig den hårda vägen. Först måste eventuella skador repareras och eventuella gamla ytbehandlingar tas bort, därefter blästras eller slipas underlaget. Det är viktigt att bearbeta golvet ordentligt innan så att härdplasten får bra fäste. Efter detta är det dags att påbörja golvläggningsarbetet. Först grunderar man underlaget och låter det härda över natten för att sedan lägga härdplasten. Efter att sista skiktet är lagt går det att bruka golvet redan nästa dag. Toppen ju! massagolv är oftast luktfria vilket innebär att verksamheten kan fortgå i andra delar av lokalen under tiden golvet läggs.

  • Tåligt och slitstarkt
  • Lättstädat och hygieniskt
  • Flexibelt i både design och färg

Är man ute efter ett nytt golv till sin verksamhet så har man med ett massagolv stor frihet att anpassa och utforma golvet utifrån de behov som finns. Dessa golv är utformade så att de skall klara av alltifrån kemikalier till mekaniskt slitage. Golven är enkla att städa och därmed väldigt hygieniska vilket är en stor fördel vid t.ex livsmedelsproduktion. Massagolv kan göras både blanka och matta och går även att få med struktur för halkskydd om så önskas. Fördelarna och valmöjligheterna med dessa golv är många vilket jag älskar!