När jag byter fönster ska det vara till fönster som är lätta att underhålla

Det har sin charm att renovera målade fönster men vårt hus är väldigt utsatt för vädrets makter och snart måste man göra om det igen, annars förstörs fönstren snabbt. Hur fint det än är med äldre spröjsade träfönster har jag ändå bestämt mig för att satsa på moderna fönster som är lätta att underhålla. Jag har helt enkelt blivit lite för bekväm av mig för att vilja lägga mer tid än jag redan gjort på fönsterrenovering. Aluminium är ett material med lång livslängd som inte behöver målas om lika ofta som trä.

Ekonomiskt i långa loppet

Det gäller att vara väldigt noga när man tar mått på fönster så att de verkligen passar perfekt, har man gjort det kan man ofta installera dem själv även om det givetvis är smidigt och tryggt att anlita en fackman. Även om aluminiumfönster kostar mer i inköp än lågprisfönster i trä tror jag att det blir ekonomiskt i långa loppet. Även om man renoverar sina träfönster på egen hand kostar färg och andra produkter man måste använda en hel del pengar. För att inte tala om all tid det tar. När man bedömer vad som är ekonomiskt ska man alltså se till fönstrens hela livslängd.

  • Aluminiumfönster kräver inte mycket underhåll
  • Billigt i långa loppet
  • Det finns många modeller att välja mellan

När det gäller fönster har många den inställning att det liksom hör till att renovera dem grundligt med jämna mellanrum. Jag tycker dock att man ska vara medveten om att tiderna förändrats och att det skett en utveckling inom branschen som lett fram till nya material. Nu finns snygga fönster i material som inte behöver pysslas om lika mycket som träfönster. Med aluminiumfönster får man helt enkelt mer tid över till annat och kan även spara in en del pengar på färg och annat.