Skapa en mysig uteplats på din balkong

När vi flyttade ifrån huset var mitt största krav att lägenheten vi flyttade till skulle ha balkong. Jag kan nämligen leva utan gräsklippning och ogräsplockning, men inte utan en uteplats som är bara min egen! Vi hade tur, och den lägenhet vi bor i nu har en stor inglasad balkong med gott om plats för snygga loungemöbler, färgglada mattor och självklart gröna växter i massor! Mitt andra krav var att vi skulle investera i snygga utemöbler av rotting. Rotting är nämligen oerhört praktiskt, det kräver minimalt med skötsel och ser snyggt ut under många år. Framförallt när det får stå inomhus.

Vad är en mysig balkong?

Vad jag upptäckte när vi shoppade balkongmöbler var hur lätt det är att köpa med hjärtat istället för med hjärnan. Det finns så mycket snyggt att välja på och är man inte förberedd är risken att man kommer hem med en för stor soffa eller en oerhört obekväm sådan. Eftersom jag ofta har vänner på besök var det viktigt att vi hittade en skön sittgrupp med plats för alla. Eftersom jag älskar färg, men tröttnar snabbt, satsade vi på en svart soffgrupp och en massa färgglada kuddar att pynta till det med. Vi hittade också lyktor vi båda älskade och en riktigt snygg matta för ett mer inbjudande intryck.

  • Möblemang som är lätt att rengöra
  • Sittplatser för alla
  • Snygga accentfärger för en mer personlig plats
  • Textilier skapar ett inbjudande utrymme
  • Mysig belysning i form av lyktor

Jag har alltid varit så negativt inställd till balkonger, men ärlig talat har jag kommit att älska vår betydligt mer än jag älskade vår trädgård. Den kräver inget direkt underhåll och det faktum att den är inglasad gör att vi har ett extra rum hela året om. Mina stora gröna växter gör att den känns älskad och ombonad och mina kuddar är hemtrevliga och mysiga. Den dagen jag tröttnar på mitt färgval är det bara att byta ut dem och investera i något nytt.