Spamfilter för Android

Att få skräppost på mobilen är riktigt irriterande, speciellt eftersom jag ofta tror att det är någonting viktigt eller trevligt som gör att mobilen vibrerar. Dessutom tar mail-spam upp alldeles för mycket minne och det är jobbigt att behöva massradera manuellt med jämna mellanrum. Oavsett hur jag har ställt in och pillat på mina olika epost-konton släpps det alltid igenom skräppost, men nu tror jag äntligen att jag har hittat rätt spamfilter för min epost på mobilen.

Internetbaserat är bäst

Min datakunniga vän berättade för mig att det bästa spamfilter till mobilen man kan välja fångar upp skräpposten innan det kommer till ens smartphone. Med ett internetbaserat spamfilter håller man nämligen inkorgen ren och det blir lättare att stoppa alla mail. Med hjälp av min vän satte jag sedan upp ett konto hos en ny tjänst som heter SpamDrain och jag måste säga att det fungerar överraskande bra än så länge.

  • Det krävs ingen installation
  • Alla skräpmail stoppas innan de når mobilen
  • Tar en minut att sätta upp

En av anledningarna till att SpamDrain fungerar för mig är tack vare att det är byggt med hjälp av artificiell intelligens och gruppfeedback. Det innebär att programmet lär sig mina preferenser ju mer jag använder det och släpper därför igenom mail jag gillar och blockerar mail jag inte vill ha. Dessutom är det gratis de första 14 dagarna, så dra nytta av det om du också vill prova.