Val av fönsterbänkar och fönsterlister. Vad ska jag välja äldre stil eller mer modern?

Det finns många saker i ett hem som iallafall jag aldrig tänker på. Det kan vara små detaljer som ändå gör stor skillnad. Fönsterbänkar och fönsterlister är en av dem. De liksom bara är där och det är först när de inte passar in som jag ser dem. Men det är egentligen en väldigt viktig inredningsdetalj som ramar in fönstret, så jag borde nog lägga mer tid på att välja rätt!

Men vad ska jag välja?

fönster sägs vara husets ögon när man ser dem från utsidan men från insidan kan de liknas vid tavlor med ett skiftande motiv. Ramen på en tavla är det som bär upp motivet, eller framhäver motivet. En ram som inte passar kan förstöra en vacker tavla medans en ram som passar kan få även ett ganska alldagligt motiv att vara tilltalande.

  • Vilken färg ska jag välja
  • Ska jag ha en bred fönsterbräda?
  • Passar fönsterlisterna resten av huset?

Det är viktigt att det blir rätt när man väljer fönsterlister och fönsterbrädor, de har ju en funktion att fylla förutom att de ska se snygga ut. Även om jag tycker om en viss stil så kanske det inte funkar med resten av husets. Men det är roligt med förändring och bara att byta fönsterlist och fönsterbräda gör stor skillnad på helheten!